Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn kortingscode invullen?

Op onze website staan de winkeladviesprijzen vermeld. Dit zijn de prijzen die je ook op andere plaatsen voor Eurosport nutrition betaalt. Als je je producten hebt toegevoegd aan de winkelwagen, kom je in de bestelmodule terug. Hier kun je je kortingscode invoeren. Vervolgens wordt de korting berekend.

Hoe kan het dat ik geen kortingscode heb ontvangen?

De snelste manier om je actuele kortingscode te bemachtigen is om een e-mail te sturen naar info@fuelyourclub.com. Wij proberen je dan zo snel mogelijk te voorzien van de actuele kortingscode.

Hoeveel korting ontvang ik op mijn bestelling?

Dit is afhankelijk van de afspraken met jouw club, die leidend is in hoe het prijsvoordeel wordt verdeeld over de leden en club. Minimaal 10 procent van het orderbedrag komt ten goede aan de club, maximaal 40 procent bedraagt jouw voordeel. Jouw club communiceert rechtstreeks met de leden hoe het voordeel wordt verdeeld.

Ik wil toch afzien van mijn aankoop. Wat nu?

Volgens de Nederlandse wetgeving heb je een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Wij vinden dit te kort. Daarom kun je binnen 30 dagen de aankoop retourneren. De voorwaarde is wel dat de producten nog in de originele verpakking zitten. Een retourzending kun je eenvoudig hier aanmelden.

Wat zijn de verzendkosten?

Ook voor ons is het verzenden van een pakket niet gratis. Om deze kosten te kunnen dekken verrekenden we deze kosten daarom in de productprijs. Eigenlijk vinden we dat niet logisch. Je kunt een bestelling plaatsen met meerdere producten. In dit geval betaalde je dan indirect voor de verzending van iemand die een kleinere bestelling plaatst.

Om zo transparant mogelijk te zijn hebben we ervoor gekozen om de verzendkosten per zending te verrekenen. Zo betaal je alleen voor je eigen verzending en kunnen we per product betere prijzen aanbieden. Wel zo logisch.

Voor bestellingen kleiner dan 50 euro brengen wij, binnen Nederland 5,95 euro verzendkosten in rekening. Voor een bestelling met een orderwaarde van 50 euro of meer worden er, binnen Nederland, geen verzendkosten in rekening gebracht.

Ik was niet thuis toen de pakketdienst aan de deur stond. Wat nu?

Al onze pakketten worden via PostNL verstuurd. Mocht je niet thuis zijn op het moment dat de bezorger aan de deur staat, dan neemt hij het pakket weer mee en probeert hij het een werkdag later nogmaals. Mocht je dan onverhoopt opnieuw niet aanwezig zijn, dan laat hij een bericht achter en kun je het pakket bij het dichtstbijzijnde PostNL pick-up point ophalen. Het pakket blijft daar maximaal 30 dagen aanwezig. Indien je jouw bestelling niet hebt afgehaald, ontvangen wij deze retour. Het betaalde geld wordt dan automatisch op jouw rekening teruggestort.